Pauw
De mannetjes pronken met hun staart om een vrouwtje te veroveren.
De pauw, en vooral de blauwe pauw, is een populaire parkvogel. Dat komt door de prachtige pauwenstaart van de mannetjes.
Pauwen zoeken hun voedsel op de grond. ’s Morgens vroeg en ’s avonds scharrelen ze rond en eten ze onder andere zaden, granen, vruchten en bessen. De nacht brengen ze graag door in een boom. Pauwen zijn erg nieuwsgierig. Ze kunnen hard rennen en goed vliegen.
Pauwen ruien één keer per jaar, aan het einde van het broedseizoen. Meestal is dat in juli of augustus. De haan verliest dan in twee weken tijd ook zijn hele sleep. Die groeit langzaam weer aan en is in februari weer op lengte.
Wat mag de pauw van jou?
De pauw eet vooral graan en zaden. Leg het in de bak, dan kan hij er rustig bij.
In de voerbak
- Wel: Graan
Niet geven
- Niet: Brood
- Niet: Restjes uit de keuken
- Niet: Koek, snoep en chips
- Niet: Gemaaid gras en tuinafval
- Niet: Avocado, ui en aardappel
- Niet: Iets wat beschimmeld is
Pauw zegt: Schreeuwen!